https://wekkebbm.nl/wp-content/uploads/Mvo-Wekke-BBM-Schoonmaakdiensten-e1517776960473.jpg

Wij halen nog steeds elke dag energie uit het ontzorgen van onze relaties en de omgang met hen. Graag het beste voor de ander willen doen, betekent voor ons dat we investeren in een duurzame omgeving, duurzame relaties en ons belangrijkste bedrijfskapitaal: onze medewerkers.

Circulaire schoonmaak

Schoonmaak is een dienstverlening. Binnen deze dienstverlening passen wij circulariteit toe door een bewuste keuze van producten, materialen en middelen. Wij zorgen ervoor dat we op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van innovatie en duurzaamheid.

Innovaties

Sinds jaren maken wij onderdeel uit van een Innovatie Community. Wij betrekken onze stakeholders bij de realisatie van onze ambities en leggen mogelijke innovaties graag aan u voor. Bij het doorvoeren van vernieuwingen beginnen wij altijd met een pilot voordat wij de innovatie, na een succesvolle monitoring, doorvoeren op onze andere locaties.

Ecologische schoonmaakmiddelen

Wij dragen bij aan energiebesparing en consumptie, door het aanbieden van dagschoonmaak, afvalscheiding en het inzetten van energiezuinige machines. Bij 95% van onze opdrachtgevers maken we gebruik van de verantwoorde totaaloplossingen van Greenspeed, wat is gebaseerd op Circulair Schoonmaken. Dit steunt op 5 pilaren: gezondheid, herbruikbare materialen, verantwoord gebruik van water, gebruik van hernieuwbare energie en minimale uitstoot en sociale verantwoordelijkheid.

Mvo-eisen leveranciers

Voor opdrachten die wel om chemische reiniging vragen, kiezen wij voor gerenommeerde leveranciers. Onze leveranciers zijn koplopers als het gaat om zo milieubewust mogelijke schoonmaakoplossingen. Dit alles uiteraard met inachtneming van (internationale) wettelijke voorschriften, waarbij wij de mens en haar leefomgeving respecteren. Wij stellen hoge mvo-eisen aan onze leveranciers. Deze borgen wij door twee keer per jaar een leveranciersbeoordeling uit te voeren.

Het minimaliseren van CO2-uitstoot en meer

Wij besparen energie door bewustzijn te creëren bij onze medewerkers en opdrachtgevers. Zo rijken wij handvatten aan om energie te besparen op de verlichting van werkplekken en monitoren wij relevante milieuaspecten binnen onze bedrijfsvoering. Waar gaat het goed en waar kan het nog beter? Daarnaast minimaliseren wij onze CO2-uitstoot door het transport zo efficiënt mogelijk te plannen en scheiden wij afval.

Wekke BBM Schoonmaakdiensten - Thornico

Sociale innovatie

Veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt maken hun (r)entree in de schoonmaakbranche. Denk daarbij aan allochtonen, langdurig werklozen of arbeidsgehandicapten. Wij geloven in de meerwaarde van diversiteit en kijken alleen naar wat mensen wel kunnen.

Afstand tot de arbeidsmarkt

Wij werven via het UWV en SW bedrijven. Ons wervings- en selectieproces focust zich op competenties en biedt iedereen gelijke kansen. Om vast te stellen welke mogelijkheden wij als werkgever hebben om (meer) mensen met een arbeidsbeperking in te zetten, nemen we via  branchevereniging OSB deel aan ‘Werkgevers gaan inclusief’. Daarnaast zijn we lid van De Normaalste Zaak, een netwerk van werkgevers die kijken naar kansen voor, en mogelijkheden van, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Inclusieve economie

Ook voor onze werkzaamheden bij uw organisatie nemen we deze mogelijkheden in ogenschouw. Met de inzet van diverse doelgroepen spelen wij een belangrijke rol in de ontwikkeling van een meer inclusieve economie.

Milieuwetgeving

Vanzelfsprekend borgen wij de naleving van de milieuwetgeving met NEN-EN-ISO 14001.

Meer weten hierover? Neem dan contact met ons op!